Croontjes.reismee.nl

Yogya en het project

Vanochtend zijn we opgehaald door mr Bambang en gaan we met de auto naar een van zijn projecten. We willen graag een school zien maar dat zal weer twee uur in de auto zijn. Wij stellen voor om met de brommer te gaan maar dat vind mr Bambang geen goed idee. Blijkbaar gaan we over gevaarlijke wegen. We rijden een flink end de stad uit en hebben geen idee waar naar toe. We rijden de heuvels in en de wegen zijn hier erg stijl, de brommer is waarschijnlijk toch niet zo’n goed idee. We komen aan bij een dorp in de bergen en eerst krijgen we de watervoorziening te zien. We leren dat ze hier pas recent water hebben en dat is al een hele vooruitgang. Hier wordt ook geinvesteerd in toiletten voor een betere hygiene en elke gezin krijgt twee dieren om in hun eigen behoefte te voldoen. Het is nu erg droog en darom is het water nu erg belangrijk. We gaan naar een school die wel goed onderhouden is, want het is een islamitische school. Die worden gesteund door de overheid. De christelijke scholen niet dus daarvoor is steun nodig die wij wel kunnen bieden. Hoe precies is ons nog niet duidelijk maar dat zullen we wel via de mail afstemmen. Op de school is men verrast dat we daar zijn en de kinderen zijn erg enthousiast. Wel een beetje bang natuurlijk maar we krijgen wel een indruk van hoe het er hier aan toe gaat. En dan bedenken we nog dat dit een goede school is. Op onze basisschool hangt in elke klas een smartboard en hier doen ze het met oude krijtborden of whiteboards. Iedereen is wel erg aardig en al snel gaan we weer verder. Mr Bambang heeft 25 dorpen onder zijn hoede en in de christelijke delen is de scholing, naast vers water en goede hygiene het probleem. We vragen ons wel af of onze kinderen dat ook beseffen. Fabienne wil zo snel mogelijk weg en char en pep hebben vooral oog voor de dieren en vinden het wel leuk. Maar we weten hoe snugger ze zijn, dus in Nederland kunnen ze vast verhalen bij de foto’s en video vertellen in de klas.

Terug naar het hotel en char en pep mogen een uur bijkomen in hun kamer. Het lijken wel broer en zus. In de auto klieren ze elkaar, en het maakt niet uit hoe groot de auto is. Maar als we een van de twee ergens achterlaten dan is de andere wel weer erg bezorgd over die ene die achter gebleven is…. We gaan weer op de brommer even lunchen en vinden een nieuwe plek. En hier hebben ze french fries war, en frikandel special! Dus de frikandellen en patatten vliegen over de tafel! Daarna weer even relaxen in het hotel en ‘s middags op de brommer naar Malioboro. Dat is de bekendste straat in Yogya. Het is even zoeken en vooral met de stroom brommers mee en grote borden leiden ons in de goede richting. We parkeren de brommers en lopen de straat op. En hoe gerustellend, hier verkopen ze precies hetzelfde als in pangandaran of bali. Hier is wel een grote mall met een echte bodyshop dus de de meiden gaan los. Pepijn verveelt zich enorm en daar heb ik vooral onder te leiden. In de bodyshop bied ik Pepijn aan aan de dame achter de kassa en die vind hem wel leuk! Ik start bij 10 dollar maar Pepijn is nog steeds verkouden. Bij elke kuch gaat er 2 dollar af en tsja, wie koopt er nou een ziek kindje? Dat is toch meteen investeren en dat doen ze hier niet. Dus hij mag blijven ;-).

We lopen terug en kopen nog wat kettingkjes, armbandjes en een vers wit t-shirt voor Pepijn en Marjolein onderhandelt flink wat van de prijzen af. Dat wordt goedkeurend gadegeslagen door een oudere indonesier en die vindt dat wij al veel geleerd hebben. En zo is het!

We rijden in het schemer donker weer terug naar Prawirotaman en gaan daar weer eten. We vinden een restaurant met een poolbiljart en brengen daar de rest van de avond door. Opvallend is wel dat hier drie mooie dames rondlopen, helemaal in het wit en hoge hakken om een sigarettenmerk te promoten. Bizar…

‘s Avonds boek ik het laatste hotel in Jakarta (Manhatten hotel) met zwembad en dus zit het regelen van slaapplaatsen en vluchten er definitief op. We hebben weer zin in Nederland en nieuwe ideeen over de volgende verbouwing thuis…..

Morgen met de brommer naar de Prambanan! Roadtrippin door Yogya! Vet chill…..

Reacties

Reacties

Ramon

Klinkt als een interessante trip in Yogyakarta. Anders dan een normale dagtour, hoor graag als je een e-mail heb van deze meneer Bambang? ben wel geinteresseerd in een eventuele tour.
Groet
Ramon
www.yogyakarta.nl

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!